iPhone X je stigao i na domaće tržište, veoma brzo nakon svetske premijere i kako na globalnom, tako i na domaćem tržištu je izazvao veliko interesovanje i radoznalost korisnika. Reč je o najnaprednijem pametnom telefonu ikada napravljenom koji donosi mnoštvno novih mogućnosti, odlične radne karakteristike i najbolji mogući bezbedonosni sistem. iPhone X je sve samo ne običan pametni telefon on je trenutno najbolji pametni telefon na planeti i odlično izgleda u obe boje u kojima se može nabaviti.

Jednostavan, a moderan dizajn, zaobljene ivice i finiš koji je za svako poštovanje daju ovom telefonu jednu novu vizuelnu dimenziju. I Space Gray i Silver izdanje iPhone X telefona odaju utisak nadmoći i posebnog pristupa u izradi, što se od ovog brenda svakako i očekuje. Apple je kod ovog telefona svakom detalju posvetio maksimalnu pažnju, trudeći se da jasno stavi kupcima do znanja da je reč o premium, premium proizvodu. Stakleno kućište posebnog tipa i Super Retina HD displej od ivice do ivice telefona jasno govore u kom pravcu kompanija iz Kupertina želi da ide u narednim godinama.

Osnovu iPhone X telefona čini A11 Bionic procesor 64-bitne arhitekture koji se oslanja na ispomoć M11 koprocesora. Sam CPU ima integrisan GPU i spada među manje potrošače energije, što u velikoj meri utiče na samu autonomiju baterije. Poput iPhone 8 telefona i iPhone X je otporan na većinu spoljnih uticaja uključujući i vodu. Konkretno njegova rezistenstnost je pokrivena po takozvanom IP67 standardu koji važi za jedan od najboljih.

Super Retina HD ekran dijagonale 5.8 inča (pozicioniran od ivice do ivice telefona) je ključna stvar ovog telefona. Isti je značajno napredniji u odnosu na Retina HD displej i u konkretnom slučaju operiše rezolucijom od 2436×1125 dpi pri gustini piksela od 458 ppi. Pozadinsko osvetljenje koje koristi je naprednog OLED tipa, dok je kontrast kod ovog ekrana ozbiljnih 1.000.000:1. Ovako napredan displej logično donosi i savršenu reprodukciju boja, kao i detaljnost koja se ne može porediti ni sa jednim drugim premium telefonom.

Kompanija iz Kupertina iPhone X reklamira revolucionarnim na svim poljima, što uključuje i prednju i zadnju kamericu. Zadnja ima 12MP i spada među najnaprednije kamerice viđene na pametnim telefonima ikada. Ista je opremljena sa digitalnim x10 zumom, optičkim zumom i dualnim optičkim imidž stabilizatorom. Sa druge strane prednja kamerica ima 7MP i Apple je zove TrueDepth. Ona omogućava kreiranje vrhunskih selfija, odličnu video komunikaciju i snimanje HD video sadržaja (do 1080p). Ista se koristi i za otključavanje telefona tj. kombinuje se sa Face ID tehnologijom kojom se otključava telefon.

Baterija na telefonu donosi odličnu (moglo bi se reći) celodnevnu autonomiju, a kada se isprazni zahvaljujući Fast-charge tehnologiji za 30-tak minuta je puna čitavih 50 procenata. Istu je  na iPhone X telefonu moguće puniti i žičnim (Lightning ulaz) i bežičnim putem, a za tu namenu je neophodno nabaviti neki od certifikovanih Qi punjača. Poput iPhone 8 telefona i iPhone X se softverski oslanja na iOS 11 platformu samo sa par inovacija. Prvo – Face ID – je nov i siguran, način za otključavanje iPhone X telefona i proveru identiteta. Pokreće ga TrueDepth kamera koja emituje i analizira preko 30.000 nevidljivih tačaka, pomoću kojih se precizno i dubinski mapira lice korisnika. Na ovaj način bilo koja zloupotreba telefona od strane drugog lica je nemoguća! Drugo – Animoji – nov način komunikacije vezan za upotrebu TrueDepth kamere i same iOS 11 platforme. TrueDepth kamera koja analizira preko 50 pokreta mišića, može bilo koji izraz lica korisnika preslikati na neki od 12 dostupnih Animojija.

U radu iPhone X je svakako jedan od najbržih, ako ne i najbrži telefon na tržištu. Brzinski, čitavih 70% poređeno sa iPhone telefonima baziranim na A10 Fusion čipu, a grafički za nekih 25% do 30% u usporedbi sa istim. To se najbolje oseti u radu sa kompleksnom grafikom i najnovijim iOS igricama, kao i tokom obrade video i multimedijalnih fajlova. iPhone X je mnogo više od pametnog telefona, on je nova vizija kako će izgledati budući pametni telefon. Sa njime je Apple još jednom promenio tokove u mobilnoj industriji i postavio ozbiljne domaće zadatke svojoj konkurenciji.

Cena (sa PDV-om): od 158.390,00 dinara

Kontakt: iStyle