Kompanija Apple odlučila je da pomogne Sjedinjenim Američkim Državama u unapređenju obrazovanja u oblasti računarskih nauka. Oni će svoj doprinos dati u besplatnoj edukaciji i kursevima programiranja svim zainteresovanim nastavnicima.

Kurs će biti ponuđen u okviru programa “Develop in Swift“, koji je inače namenjen svim srednjoškolcima i studentima višeg obrazovanja kako bi naučili popularni programski jezik.

Apple želi da popularizuje Swift

Iz kompanije Apple najavljuju da je kurs osmišljen tako da popunjava potrebe za nastavnicima računarskih nauka u Sjedinjenim Američkim Državama, i pomaže im da izgrade znanja koja su im potrebna kako bi dalje svoje učenike učili o Swift programiranju. Oni su takođe ažurirali kompletan nastavni plan i programDevelop in Swift, i sada i drugi mogu da dodaju nove resurse za nastavnike i roditelje. Oba programa uključuju i nove knjige, koje su besplatno dostupne u okviru Apple Books-a. Lekcije su napravljene tako da poduče studente i nastavnike važnim programskim konceptima koji se koriste u razvoju aplikacija.

Roditelji za svoju decu mogu pronaći novi vodič “Brzi početak kodiranja“, koji uključuje 10 zadataka kodiranja napravljenih za učenike u dobi od 10 i više godina. To je pored Appleove web lokacije Learning from Homenajpopulanije mesto za učenje, kao i Apple Education Learning Series.

Izvor: PC Press