Kompanija za marketinška istraživanja eMarketer pozabavila se stanjem na tržištu mobilnog plaćanja što se tiče američkog tržišta.

Prema njihovom istraživanju, Apple-ova platforma za mobilno plaćanje Apple Pay je vodeća platforma takve vrste u SAD-u (po broju korisnika). Apple je sa Apple Pay platformom preuzeo čelnu poziciju od Starbucks-ove mobilne aplikacije koje je sve do nedavno držala čelno mesto što se tiče mobilnog plaćanja.

Apple Pay trenutno ima oko 30,3 miliona korisnika, dok Starbucks-ova mobilna aplikacija beleži 25,2 miliona korisnika. Sledi Google Play sa 12,1 miliona korisnika i Samsung Pay sa 10,8 miliona korisnika.

Apple Pay svoju pažnju duguje novim POS blagajnama sa podrškom za NFC, ali i rascepanosti Android platforme za mobilno plaćanje na više ponuđača (na primer spomenute Google Pay i Samsung Pay usluge).

Procenjuje se da će podrška za Apple Pay među trgovcima na američkom tržištu sledeće godine dosegnuti 70%. Uopšteno što se tiče korisnika pametnih telefona u SAD-u, u eMarketeru procenjuju kako će njih 30% sledeće godine koristiti neku od dostupnih usluga mobilnog plaćanja.

Izvor: IT Vesti