Ovo nije još jedna od vesti u kojoj se prikazuju nerealni i nezvanični renderi Apple uređaja koji se nikada neće pojaviti.

U pitanju je implementacija relativno proste tehnologije, koja može da učini da vaš telefon bude “providan,” kako na ulici prilikom hodanja ne biste udarili u nešto.

Na temu ove ideje i ranije je bilo govora, a sada se ističe da Apple planira da implementira koncept u svoje buduće sisteme, odnosno telefone. Sistem radi tako da snimak zadnje kamere bude prikazan kao pozadina aplikacije koju koristite. Na taj način će korisnici delimično biti svesni da li se ispred njih nalazi neka prepreka ili ljudi u koje mogu udariti.

Svakako da bi bilo najbolje ne koristiti telefone u ovakvim uslovima, ali teško je očekivati da će se to desiti i verovatno će neka tehnologija ove vrste morati da priskoči u pomoć.

Apple je prijavio ovaj patent u septembru 2012. godine, a on je sada dostupan javnosti. Kamere telefona generalno imaju prilično široke objektive, ali opet ostaje da vidimo pod kojim uglom je potrebno držati telefon da bi standardna kamera mogla da bude funkcionalna za ove namene, a možda Apple planira i određene fizičke modifikacije same kamere.
 

Izvor: Benchmark