Wall Street Journal javlja da Apple nastavlja sa proizvodnjom prošlogodišnjeg iPhone-a X, nakon što ga je u svojim prodavnicama već bio prestao prodavati. Kao glavni razlog navodi se slaba, odnosno slabija od predviđene prodaja novih modela iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR.

Proizvodnja prošlogodišnjeg modela svakako je jeftinija od novih, što bi trebalo da popravi Apple-ovu kasu na kraju fiskalne godine. Isti izvor navodi da razlog može ležati i u tome što je Apple ugovorom vezan za Samsung, i to za isporuku OLED ekrana koje koristi iPhone X, zbog čega navodno ponovo pokreće proizvodnju ovog modela.

Bilo kako bilo, iz dosadašnjih iskustava sa ovakvim predviđanjima i nagađanjima naučili smo da su često promašeni, i da Apple svaku novu fiskalnu godinu završi sa još boljim rezultatima.

Na kraju se ipak ispostavi da prodaja nije toliko loša koliko neki analitičari dramatiziraju, a videli smo da se isplatila i Apple-ova strategija povećanja cena, zbog koje je kompaniija smanjila obim isporuka, ali je istovremeno povećala dobit.

Izvor: IT Vesti