Kompanija BlueFin Research ističe kako kompanija iz Cupertina namerava da stopira proizvodnju svojeg prošlogodišnjeg iPhone X modela kao i sada već pomalo zastarelog iPhone SE modela. Razlog za stopiranje proizvodnje ova dva modela krije se u Apple-ovoj odluci da se u potpunosti posveti proizvodnji svoja tri ovogodišnja nova iPhone-a koji će biti službeno predstavljani na jesen.

Do kraja ove godine Apple planira da isporuči oko 91 milion primjeraka novih iPhonea, dok bi 2019. godine trebalo biti isporučeno oko 92 miliona primeraka novih iPhone-a (ukupno tri modela). Apple ove brojke temelji na zaključku da su korisnici prethodnih iPhone-a tokom ove godine konačno spremni na nadogradnju na novije uređaje, što protekle godine nije bio slučaj. Nakon dolaska na tržište očekuje se da će tokom sledeća četiri kvartala biti isporučeno redom 20, 60, 45 i 40 miliona primeraka nova tri modela iPhone-a.

Prema dostupnim predviđanjima najviše bi se trebali prodavati najveći model iPhone-a sa 6,5-inčnim OLED ekranom i početni model iPhone-a s 6,1-inčnim LCD ekranom.

Izvor: IT Svet