Još jedna Apple-ova objava novog hardvera koji se pušta u prodaju bez velikih prethodnih najava. Prvo su u ponedeljak osvežili liniju iPad-a sa dva nova modela, potom su ponešto (iako ne baš impresivno) nadogradili i liniju All-in-One računara iMac, da bi danas na svoj webshop dodali novu verziju bežičnih slušalica AirPods.

Nove AirPods slušalice opremljene su novim H1 čipom. Korisnicima bi trebale da pruže i do 50% više vremena provedenog u telefoniranju i aktiviranje virtualne asistentkinje Siri bez dodira, a možda i najočekivaniji dodatak ovim slušalicama je kućište koje im omogućava bežično punjenje. Osim veće autonomije H1 čip će skratiti vreme povezivanja slušalica i lakše prebacivanje sa jednog uređaja na drugi, a mogućnosti menjanja pesama, ostvarivanja poziva i zadavanje drugih naredbi ostvarivaće se jednostavnom glasovnom naredbom „Hey Siri“.

Nove slušalice AirPods koštaće u osnovnoj varijanti 159 dolara, a oni koji se odluče za verziju sa mogućnošću bežičnog punjenja to zadovoljstvo platiće 199 dolara. U prodaju je pušteno i samostalno kućište za bežično punjenje postojećih AirPods-a po ceni od 79 dolara (sve cene važe za tržište SAD-a).

Sad čekamo šta će Apple od „sporednih“ proizvoda još nadograditi do kraja nedelje. Kao kandidati spominju se iPod Touch, sasvim novi AirPower punjač, a nije isključeno i da će se pojaviti neke nove verzije Apple Watch-a ili HomePod zvučnika.

Izvor: IT Vesti