Svako ko voli da uživa u multimediji visoke definicije, filmovima, TV sadržajima, igricama, fotografijama i drugim zabavnim sadržajima ozbiljno treba da razmisli o nabavci Apple TV 4K uređaja. Ovaj neverovatni proizvod u kućno okruženje donosi 4K i HDR sadržaj kakav se samo poželeti može, ali i više od toga, ova mala kockica je centar prave porodične zabave…

Apple je u kutijicu dimenzija 35x98x98 mm i težine 425 grama uspeo da smesti čitavo multimedijalno carstvo koje kooridinira već provereni A10X Fusion 64-bitni procesor i novi tvOS koji je kompanija razvila samo za potrebe ovog uređaja. Kao što smo napomenuli tajna uspeha novog Apple TV 4K uređaja krije se u raznolikosti aplikacija, koje su hteli mi to da priznamo ili ne budućnost svih uređaja. Svi ih već koristimo kako bismo dobili pristup raznoraznim oblicima zabave na našim mobilnim uređajima i računarima. TV je sa Apple TV 4K boksom krenuo u istom pravcu i kako stvari stoje otišao je bar jedan korak dalje u odnosu na slična konkurentska rešenja, koja jesu nešto povoljnija, ali po pitanju funkcionalnosti daleko zaostaju za ovim uređajem.

Aplikacije u slučaju Apple TV 4K uređaja omogućavaju da korisnik odabere šta, kada i gde želi da gleda, ali i više od toga – one nude interaktivnost sa sadržajem. Na ovaj način televizijski prijemnik postaje personalan, poput iPhone telefona ili iPad tableta, a to je ono što većina vlasnika novih televizora želi. Gledanje 4K i HDR sadržaja pravo je uživanje preko Apple TV 4K uređaja, ali i više od toga to je potpuno nova dimenzija gledanja na pokretne slike i multimediju poslednje generacije iz udobnosti kućnog okruženja. Uz digitalnog asistenta Siri sve je još lakše i uzbudljivijie, a tu je i daljinski upravljač Siri Remote sa kojim zabave nikada dosta i koji je mogući upariti sa još jednim daljincem, koji ne dolazi u paketu već se dokupljuje. Uparivanje daljinskih upravljača ima smisao, pogotovo kada je reč o igranju igrica.

Posebna priča, bar kada je Apple TV 4K upitanju su igrice. Apple se opasno potrudio da razvije veoma zanimljive igrice za svoj TV 4K boks. Većina ima rekordna skidanja na App store-u i kako stvari trenutno stoje kompanija iz Kupertina planira još ozbiljnije da se posveti ovom segmentu. Siri Remote kod igranja igrica ima ključnu ulogu jer se preko njega vrši koordinacija pokreta i igrača. U praksi sve to izgleda veoma dobro, bez bilo kakvih lagova i zastoja, što kod igrača stvara osećaj kao da igra igrice za nekom modernom konzolom. Većina igrica je kreirana u veoma visokim rezolucijama što kada se gleda na ekranu nekog 4K televizora izgleda zaista veličanstveno.

I hardverski i softverski Apple TV 4K je impresivan. Njegov A10X Fusion 64-bitni procesor u stanju je da procesuira i najzahtevniji 4K i HDR sadržaj, ali i da omoguću kvalitetno strimovanje različitih multimedijalnih sadržaja, kao i TV video materijala koji je visoke definicije. Kako je u direktnoj interakciji sa iTunes servisom tako korisnik preko Apple TV 4K boksa može da iznajmljuje filmove, igrice i ostalu multimediju, ali i da ih kupuje i skladišti na prostor od 32GB ili 64GB fleš memorije. Konekcija sa televizorima obavlja se preko HDMI kabla, što je i logično zbog bržeg transfera podataka.

Ako se po strani stavi poprilično visoka cena Apple TV 4K uređaja (u odnosu na konkurentska rešenja) i nedostupnost iTunes servisa i App Store-a za Srbiju ova mala kockica je veoma moćno oruđe za dobru, tj. fantastičnu zabavu. Odlična ponuda filmova svih distributera, more sjajnih igrica, vrhunska multimedija i naravno tona vrhunske muzike samo su neki od razloga zašto je Apple TV 4K sve popularniji. Ako se na sve to doda i mogućnost kupovine i rentiranja 4K i HDR sadržaja onda je jasno zašto ovaj uređaj svako ko želi da uživa u najboljim multimedijalnim sadržajima iz udobnosti sopstvenog doma mora da ima. U biti uz Apple TV 4K i dobar 4K televizor  pravoj zabavi nema kraja!

Cena (sa PDV-om): od 30.290,00 dinara

Kontakt: iStyle