Bang i Olufsen je jedna od najcenjenijih kompanija u audio svetu i definitivno ime koje kupcima nudi vrhunske i najinovativnije audio proizvode. B&O (kao pod brend pomenute kompanije) je zapravo ekspert na polju kreiranja mobilnih zvučnika i slušalica, koje osvajaju najprestižnije nagrade širom planete. Mi smo do sada imali priliku da Vam predstavimo nekoliko zaista impresivnih proizvoda ovog proizvođača, a danas je do nas stigao Beolit 15 prenosivi zvučnik koji pleni kako svojim izgledom, tako i besprekornim zvukom koji proizvodi. Reč je o zvučniku namenjenom za plažu, piknik i odmor u priordi, ali i dobru zabavu van kućnog okruženja…

B&O Beolit 15 je prenosivi zvučnik jednostavnog, ali veoma modernog dizajna (osmislio ga je poznati dizajner Cecilie Manz) koji je napravjen od najboljih mogućih materijala (aluminijum, koža, guma i plastika) i čiju osnovu čini skup više zvučnika i basova raspoređenih u krug, zahvaljujući kojima se kao rezultat dobija moćan, prodoran i okružujući zvuk. Proizvođač Beolit 15 nudi u više različitih kolorita (Natural, Polar Blue, Shaded Rosa, Natural Champagne, Black…) sa zaista jako zanimljivim kožnim ručkama za nošenje i odlično rešenim boksom za čuvanje kablova. Dobro ste pročitali, nije greška – Beolit 15 ima mali boks u koji je moguće smestiti kablove za punjenje njegove baterije, ali i kablove preko kojih se mogu puniti mobilni telefoni i tableti. Zamislite pođete na plažu i vaš mobilni se nakon nekog vremena isprazni – preko Beolit 15 zvučnika ga lako možete napuniti. Inače, baterija na ovom mobilnom zvučniku je (logično) punjiva (2200mAh, Li-Ion) i može da ponudi reprodukciju zvuka do 24h, ako se ne koristi za druge namene.

Kako je reč o prenosivom zvučniku tako je isti opremljen sa Bluetooth adapterom (4.0 standard) preko koga komunicira sa nosačima/izvorima zvuka (tablet računari, pemetni telefoni, media plejeri, notebook računari…). Za korisnike koji ne vole bežične veze tu je i USB konektor za direktnu interakciju, kao i jedan mini USB ulaz. Bežična interakcija je dobro urađena/izvedena, mada se da primetiti da sa pojedinim Android uređajima Beolit 15 ima problema po pitanju stabilnosti veze – nakon nekog vremena komunikacija se jednostavno prekine. Sa druge strane komunikacija sa svim iOS i OS X uređajima je besprekorna, ali nije naodmet skinuti aplikaciju sa oficijalnog sajta proizvođača (ista je besplatna) jer ona donosi "brdo" sjajnih mogućnosti tj. podešavanja koja umnogome mogu da poboljšaju kvalitet zvuka i učine slušanje muzike lepom svakodnevnom navikom. Aplikacija je dostupna za gotovo sve mobilne i desktop platforme i krajnje je jednostavna za korišnje. Funkcije su korisniku izvedene u osnovnom prozoru, a grafičko okruženje je tako moćno da prosto tera korisnika da se druži sa njim.

Kvalitet zvuka je očekivano najjača strana Beolit 15 zvučnika. B&O se baš, baš opasno potrudio da ovaj zvučnik maksimalno optimizuje i učini interesantnim kako za prave audiofile, tako i za ljubitelje kvalitetnog zvuka, ali i sve koji jednostavno vole da slušaju muziku gde god se nalaze. Svi testovi su pokazali superiornost audio reprodukcije – tonovi su verno reprodukovani, a bas je moćan, prodoran i dosledno prati ritam svih muzičkih pravaca. Kao što smo napomenuli Beolit 15 donosi okružujući zvuk, odnosno zvuk u punom krugu od 360 stepeni po čemu je gotovo jedinstven na tržištu mobilnih zvučnika. Jednostavnije rečeno sa Beolit 15 zvučnikom i pop i rok i klasična i dens muzika zvuče odlično gde god da se nađete u njegovom okruženju – to je onaj pravi kristalno čist zvuk na koji smo navikli od ovog proizvođača. O tome koliko je Beolit 15 sjajan prenosivi zvučnik govori i podatak da je samo u toku poslednjih par meseci osvojio preko deset nagrada od prestižnih svetskih audio portala.

Suma sumaru Beolit 15 je vrhunski prenosivi zvučnik koji donosi pregršt mogućnosti i savršen kvalitet zvuka. Idealno je rešenje za okupljanja u prirodi, na planini ili plaži, kao i za druženja van kuće. On jeste neznatno teži zvučnik (2.7 kg) u odnosu na slična rešenja, ali je zato i zvuk koji daje besprekoran sa lepim/prodornim basovima i odlično izbalansiranim tonovima. U odnosu na druga rešenja velika prednost ovog zvučnika je što može da se upari sa još jednim ili više Beolit 15 zvučnika formirajući tako moćan audio sistem. Cenovno gledano pozicioniran je u najvišu klasu gde mu je realno i mesto!

Cena (sa PDV-om): 62.500,00 dinara
Kontakt: iStyle