Ultra moderan dizajn, veoma dobra izrada i korektan zvuk koji nude najveće su prednosti Beats ep slušalica i to je ono što ih definitivno izdvaja od drugih cenovno slično pozicioniranih slušalica. Istina, one nisu "teške" i nemaju tako sofisticirani finiš kao na primer nove Solo 3 slušalice kojima ćemo se uskoro detaljnije pozabaviti, ali suštinski u kvalitetu zvuka veoma malo zaostaju za pomenutim. U rukama Beats ep slušalice ostavljaju utisak jednog kompletnog proizvoda i to na prvom mestu u dizajnerskom pogledu – prosto su neodoljive, u najmanju ruku simpatične. Iako su većinom napravljene od plastike ove slušalice odlično leže na ušnim školjkama i lako se mogu pomerati gore-dole, što maksimalno ide uz njihovu fleksibilnost i savitljivost. Jedino što je malo nelogično jeste to što je proizvođač ostavio deo kabla da bude van kućišta (između nosača i zvučnika) tako da potoji mala opasnost da se isti ne pokida prilikom naglog šetanja slušalica gore-dole ili pak pri nekom slučajnom trzaju. Takođe, ono što još zna pomalo da zasmeta jeste minimalistički prateći paket (par kablova i platnena torbica), ali očito da je Apple maksimalno primenio svoj jednostavan pristup prilikom akvizicije ovog brenda.

Već smo napomenuli da je izrada veoma dobra, ali ono što je još bolje jeste da su Beats ep slušalice dostupne u četiri različite boje: plava, crna, crvena i bela. Sve su matirane, što odmah govori o tome kako oko ovih slušalica nema mnogo "bakćanja" po pitanju održavanja – par puta u mesec dana se prebrišu nekom mikrofiber krpom i ko nove su. Čak su i kablovi tako napravljeni da vrlo teško mogu ozbiljno da se zaprljaju. Kada smo već pomenuli kablove da kažemo da se u okviru paketa nalazi kabl sa mikrofonom i pojačivačem/regulatorom zvuka i kabl bez pomenutih – za jedan se podrazumeva da se koristi dok je korisnik u pokretu, dok je drugi tu za desktop upotrebu, odnosno kada vlasnik slušalica sedi za računarom. Prateća torbica za odlaganje slušalica je ok, ali samo to i ništa više – lako upija prašinu iz okruženja, to joj je glavna mana.

Kako je reč o žičnim slušalicama, očikavanja po pitanju kvaliteta zvuka su uvek veoma visoka jer nema bežične veze koja može i zna često da "štuca". U konkretnom slučaju kvalitet zvuka je više nego odličan, pogotovo kada je reprodukcija niskih tonova upitanju. Bas je solidan – ni previše prodoran, ni previše slab, dok su visoki tonovi čisti i jasni. Testovi nisu pokazali neka značajnija odstupanja u kvalitetu zvuka koja god vrsta muzike bila na repertoaru, čak su i neki ozbiljni muzički filteri veoma korektno reprodukovani od strane Beats ep slušalica. Kroz prizmu kvaliteta zvuka ove slušalice imaju sve što je potrebno jednom prosečnom korisniku i ljubitelju punog zvuka da maksimalno uživa u omiljenim melodijama bilo u pokretu ili dok sedi za svoj Mac ili PC računar. Realno, ep slušalice su dobre i za gledanje filmova, kao i za reprodukciju multimedijalnih zapisa, a mogu da posluže i kao zamena za neke prostojne gejming slušalice. Jednostavno rečeno – sjajne univerzalne slušalice!

Beats ep su sjajne slušalice za svakodnevno uživanje, bilo u kući, na poslu ili u pokretu. One nude odličan kvalitet zvuka za sasvim razumnu količinu novca i što je jako važno otporne su na većinu spoljnih uticaja. Sa njima je moguće maksimalno uživati kako u slušanju omiljenih nota, tako i u gledanju filmova, ali i u radu sa multimedijom. Velika prednost im je i to što gotovo savršeno leže na ušnim školjkama, kao i to što su dostupne u više različitih boja. Mlađa populacija potpuno je "odlepila" za njima, a to jasno govori koliko iste vrede!

Cena (sa PDV-om): 14.590,00 dinara
Kontakt: iStyle