Prema najnovijim glasinama koje prenosi 9to5Mac, sledeći Apple-ov mobilni operativni sistem iOS 13 trebao bi da donese nativnu podršku za dark mode, odnosno tamnu pozadinu. Ovo će svim aplikacijama omogućiti iskorišćavanje kontrasta ekrana, što će imati jak uticaj na štednju energije. Novi Dark mode će biti dostupan kako za iPhone telefone, tako i za iPad tablete.

Od ostalih novosti koje će Apple predstaviti u novoj verziji iOS-a spominje se „undo“ gest, dakle vraćanje radnje na prethodno stanje, ali i dublje multitasking opcije.

Promene bi trebalo da doživi i Safari browser koji bi na iPad-u u startu trebao otvoriti desktop verziju određenih stranica kako bi ih sprečio u forsiranju mobilne verzije, namenje isključivo iPhone-u. Mail aplikacija će navodno dobiti opciju „pročitaj kasnije“ kao i unapređene filtere koji će lakše kategorizovati poruke.

Novi iOS bi trebao doneti i redizajn određenih segmenata interfejsa, ali i mnoge druge novosti o kojima ćemo detalje saznati za neka dva meseca, na Apple-ovoj redovnooj WWDC konferenciji.

Izvor: IT Vesti