Apple će 12. septembra održati tradicionalnu konferenciju za medije na kojoj svake godine predstavlja novu generaciju iPhone-a. Ove godine očekujemo tri modela, 5,8, 6,1 i 6,5-inčni iPhone, ali pored njih svetlo dana bi mogao da ugleda i novi iPad.

Prema mnogim glasinama koje su se do sada pojavile bespućima interneta, radi se o novoj generaciji iPad-a Pro 12.9, čiji su CAD renderi upravo isplivali. Ako je suditi po njima, novi iPad Pro 12.9 će dođi sa dodatno smanjenim okvirom kućišta, ali ovoga puta u simetrično dizajniranom. Naime, na tabletu ipak treba postojati određeni deo ivice radi lakše manipulacije. Vidljivo je da nema fizičke Home tipke, a uglovi su dodatno zaobljeni.

Za očekivati je da i novi iPad Pro donese podršku za Apple Pencil, dok bi za pokretanje trebao da bude zadužen novi Apple-ov procesor A12 ili A12X.

Da ne bi bilo zabune, ne radi se o službenim Apple-ovim renderima, već izrađenim na temelju poznatih i trenutno dostupnih informacija, što znači da se konačni proizvod može razlikovati od ove ilustracije.

Izvor: IT Vesti