Osnovna razlika između iPhone 12 i iPhone 12 Pro telefona, osim u ceni je u kamerama. iPhone 12 Pro ima kameru više, ali i LiDAR skener, koji između ostalog precizno određuje visinu osobe.

Već na prvi pogled, jasno je da iPhone 12 Pro sa leđa gleda sa više očiju od običnog iPhone-a 12. Glavnu i širokouganu kameru dele, ali Pro ima još i telefoto kameru kao i taj novi LiDAR skener, kojeg smo do sada videli samo na iPad-u Pro. Taj LiDAR bi trebao da ponudi svašta nešto po pitanju zadataka proširene stvarnosti.

Za sada je kako prijavljuju oni koji su ga isprobali, i nema naročitu primenu. Onošto jesu primetili, a i Apple je istaknuo je da njime kroz aplikaciju Measure možete prilično precizno odrediti nečiju visinu.

Osim što mjeri visinu osobe koja stoji, izmeriće i visinu onih koji sede. Očekuje se da se u App Store-u u dogledno vreme pojavi više kvalitetnih aplikacija za 3D skeniranje, koje će ovu tehnologiju iskoristiti u znatno većem kapacitetu.

Taj LiDAR bi prednost iPhone 12 Pro kameri trebao da da i u bržem i preciznijem autofokusu u slabije osvetljenim situacijama.

Izvor: IT Vesti