Ako je za verovati analitičarima i raznim drugim leakerima Apple će ove godine predstaviti i dodatni model iPhone-a – iPhone SE 2 ili kako ga neki još nazivaju iPhone 9. Kako god se uređaj na kraju zvao svi se slažu oko jednoga – dizajna, koji bi se trebao temeljiti na iPhone-u 8.

iPhone 8 trenutno je jedini iPhone koji se još može kao nov kupiti sa Home tasterom sa Touch ID-em. Sa novijih modela taj taster je odavno nestao i zamenio ga je znatno bezbedniji Face ID. Isti recept će prema japanskim izvorima Apple primeniti i na novi iPhone SE 2/iPhone 9.

Budući Home taster odlazi u penziju, novi iPhone SE 2/iPhone 9 trebao bi da ima veći ekran u odnosu na iPhone 8 koji će poslužiti kao polazna tačka za kreiranje novog modela. Izvor navodi kako bi ekran mogao da bude povećan sa 4,7“ na 5,4“.

Dodatno, Apple će poboljšati zadnju kameru (veća rezolucija), a poboljšan će navodno biti i LED blic. Naravno, kao i originalni iPhone SE koji je dobio najnoviji procesor iz tada aktualnog iPhone-a 6s, tako će i iPhone SE 2/iPhone 9 imati A13 Bionic SoC iz aktualne serije iPhone 11.

Izvor: IT Vesti