Još jedan slučaj samozapaljenja telefona u džepu korisnika dolazi iz američke savezne države Ohio. Jedan korisnik iPhone-a XS Max, identifikovan kao Josh Hillard, prijavio je kako mu se samo tri nedelje stari telefon zapalio u džepu pantalona.

Incident se dogodio 12. decembra dok je Hillard bio na pauzi za ručak. Telefon mu je bio u zadnjem džepu kada je osetio čudan miris, video zeleno-žuti dim, te osetio veliku količinu toplote. Skinuo je odeću sa sebe zajedno s telefonom, a požar na uređaju ugašen je vatrogasnim aparatom.


Pantalone su uništene, iPhone takođe, a i vlasnik je zaradio manje opekotine.

Ne bi ovo bilo ništa neobično – veliki telefoni u zadnjem džepu obično su pod pritiskom, mogu se lagano saviti i dovesti do kratkog spoja unutar baterije – ali Hillard je najavio kako će tužiti Apple. Nije, naime, nimalo zadovoljan time kako je kompanija reagovala na njegovu prijavu slučaja. Ni u obližnjoj prodavnici, niti putem linije za podršku korisnicima reakcija Apple-ovog osoblja nije bila ni brza niti efikasna. Poručio je kako tužbom planira od kompanije tražiti ne samo novi telefon nego i nadoknadu štete za uništenu odeću i pretrpljene povrede.

Izvor: IT Vesti