Analitičar Ming-Chi Kuo iz KGI Securities otkrio je podatke prema kojima Apple ne radi na novom SE modelu, a i ako radi – korisnici mogu da očekuju tek male promene u odnosu na prethodni model, poput bežičnog punjenja i Face ID tehnologije.

Kako kaže Kuo, pored tri iPhone modela koje je kompanija lansirala prošle godine, te tri koja će navodno predstaviti ove, logično je da nema dovoljno sredstava i za novi SE model, koji bi bio četvrta iPhone varijanta u 2018. godini. Moguće je da će se pojaviti model sa osnovnim procesorskim unapređenjima, ali korisnici ipak ne bi trebalo da očekuju mnogo.

iPhone SE je zanimljiv zato što zauzima neobično mesto u iPhone liniji, te još uvek koristi dizajn iPhone 5 uređaja koji je predstavljen 2012, a sa komponentama iPhone-a 6s iz 2015. To znači da bi novi model o kojem se spekuliše mogao da dobije unapređenje kada je u pitanju brzina procesora, te počne da liči na neke novije modele, i nešto spremnije dočeka iOS 12. Među korisnicima je popularan zbog povoljnije cene, te manjih veličina ekrana, koje će predstavljati alternativu 6-inčnim displejevima drugih uređaja koji su planirani za ovu godinu, tako da bi, na kraju, SE 2 model mogao da ima smisla, pa i da donese dobit.

Izvor: The Verge