Evan Blass retko greši u prognozama vezano uz predstavljanje novih uređaja i njihovih specifikacija. Zahvaljujući njemu do sada smo imali prilike da saznamo kako Apple namerava da ove godine obnovi SE liniju s novim, iPhone SE 2 modelom.

Prema dosadašnjim saznanjima, novi iPhone SE 2 više neće biti najsnažniji 4“ telefon na svetu, jer će mu se ekran povećati na 4,7“. Novi iPhone SE 2 neće više moći da se reklamira ni pod sloganom – „… u telu petice“, jer je Apple kao osnovu njegovog dizajna uzeo iPhone 8.

Dakle izgled novog iPhone SE 2 je više-manje poznat. Spolja bi trebao da izgleda identično kao i iPhone 8 dok će se prave promene dogoditi u unutrašnjosti kućišta koja je skrivena od pogleda znatiželjnika. Iako se smatralo da će iPhone SE 2 stići bez Touch ID-a i da će isti biti zamenjen modernijim i bezbednijim Face ID-om, čini se da neće.

Ali, poslednja tvrdnja zavisi o izvoru, a čini se kako barem jedan od njih nije u pravu. Koji, saznaćemo tokom događaja na kojem će Apple predstaviti novi iPhone SE 2. Ali zna se kako će ovogodišnji SE model biti temeljen na A13 Bionic čipu, kako će imati 3 GB RAM-a i zavisno od modela 64 GB ili 128 GB interne memorije.

Tačan datum predstavljanja nije poznat, ali jeste okvirni – sredinom marta 2020. Tako barem navodi Evan Blass, jedan od tačnijih izvora. Inače čini se kako su još uvek u igri dva naziva – iPhone SE 2 i iPhone 9. Kako se god na kraju zvao početna cena bi trebala da bude 399 USD.