Mali i super lagani mobilni zvučnici velika su atrakcija širom planete poslednjih nekoliko godina. Mogu se naći u najrazličitijim oblicima i bojama, kao i sa velikim brojem raznih funkcija koje doprinose da kvalitet zvuka bude što bolji. JBL je jedan od vodećih proizvođača u ovoj oblasti, što najbolje potvrđuje time što u svom portfoliu ima veliki broj rešenja od kojih je gotovo svako ovenčano bar jednom od prestižnih nagrada za vizuelni izgled ili kvalitet zvuka. Kao najzanimljiviji model mobilnog zvučnika ovog tipa trenutno se izdvaja rešenje pod nazivom Clip+ koje je koncipirano tako da se može zakačiti za pantalone ili neki drugi deo garderobe, čime korisnik sa sobom može poneti svoju muziku gde god da krene. Lepota ovog zvučnika ogleda se i u tome što je isti dostupan u osam različitih boja, kao i u tome da je rezistentan na većinu spoljnih faktora…

Clip+ je jedan izuzetno mali zvučnik koji teži celih 150 grama i kome je u biti glavni zadatak da na što verniji način reprodukuje kako moderne note, tako i muziku koja je nastajala u prethodnih 50 godina. Idealan je za plažu, šetnje, planinarenje i neko malo društvo koje je rešilo dobro da se zabavi u prirodi. Sam zvučnik je dizajniran veoma jednostavno i kružnog je oblika, a na sebi ima klip (otuda simboličan naziv Clip+) sa kojim se može zakačiti za odeću ili na primer ranac. Napravljen je kombinovanjem plastike i aluminijuma i generalno je veoma izdržljiv, a delimično je i otporan na spoljne uticaje, pa neće biti problema i ako se malo pokvasi. Kao i većina zvučnika ovog tipa tako i Clip+ sa izvorima zvuka komunicira preko Bluetooth veze koja se pokazala kao najbolja za ovu namenu. U praksi povezivanje je gotovo trenutno i dobra stvar je što se ovaj zvučnik savršeno razume sa svim popularnim desktop i mobilnim platformama (Android i iOS).

Kako bi bio maksimalno konkurentan i zanimljiv na tržištu JBL je ovaj zvučnik opremio sa solidnom baterijom, čija je radna autonomija lepih 5 časova. Ista se po pražnjenju veoma brzo puni, a prava stvar je i to što je proizvođač za ovaj model izveo mogućnost da se baterija za 10 minuta toliko napuni da obezbedi slušanje muzike od nekih 30-tak minuta – opcija za one koji ne mogu da žive bez muzike. Pored reprodukcije muzike Clip+ nudi i mogućnost odgovaranja na telefonske pozive (kada se sinhronizuje sa pametnim telefonima i tablet uređajima), a može da posluži i za neki mini konferencijski razgovor gde će ponuditi zvuk bez eha i pozadinske buke koja se često javlja kod konvencionalnih rešenja u ovoj klasi. JBL je Clip+ podržao maksimalno kroz svoje Android i iOS aplikacije i toplo preporučuje svim vlasnicima ovog zvučnika da iste skinu i otkriju neke dodatne mogućnosti koje Clip+ ima. Aplikacije izgledaju komforno i grafički su lepo rešene, što otvara dodatni prostor za igranje sa Clip+ zvučnikom.

Potpuno očekivano kvalitet zvuka koji donosi Clip+ je izuzetan, pogotovo za ovu klasu rešenja i njegove dimenzije. Zvuk je konkretno čist i jasan, bez izobličenja i distrozija, dok je reprodukcija svih tonova besprekorna. Na ovom zvučniku odlično zvuče i moderne i tradicionalne note, dok je dens (dance) muzika možda i najbolje reprodukovana zbog prijatnog basa koji ima ovaj mališan. Preko aplikacije je moguće doterati zvuk po ukusu korisnika, ali i pozvati neke od predefinisanih audio modova koji odlično “šljakaju”. Sa Clip+ zvučnikom dobar zvuk i zabava su zagarantovani bilo gde i bilo kada!

Ako se po stranu stavi to što Clip+ ne dolazi u nekom previše atraktivnom pakovanju i to što je prateći sadržaj poprilično jednostavan/oskudan u biti je reč o mališanu koji će svoje vlasnike dobro prodrmati i zabaviti. Dobar kvalitet zvuka, odlična izrada i krajnje atraktivna cena sami od sebe preporučuju Clip+. Kada se na sve to doda i činjenica da ima odličnu bateriju svakako je zaključak da je ovo mali zvučnik koji svaka vesela duša mora da poseduje.

Cena (sa PDV-om): 7.700,00 dinara

Kontakt: iStyle