Počevši od nove šeste po redu verzije operativnog sistema za Apple Watch korisnici će dobiti mogućnost brisanja predinstaliranih aplikacija koje se već nalaze na uređaju prilikom kupovine.

Kao i u slučaju iOS-a i u watchOS sistemu aplikacije će se brisati dužim pritiskom na zadatu aplikaciju nakon čega se pojavi animacija i onda je potrebno odabrati simbol X.

To je do sada vredelo isključivo za naknadno instalirane aplikacije ali ne iza one Apple-ove predinstalirane. Kako je i iOS u međuvremenu dobio mogućnost brisanja predinstaliranih aplikacija isto će sada biti moguće i putem watchOS 6 sistema.

Korisnici će moći da obrišu watchOS aplikacije kao što su Breathe, Radio, World Clock, Timer, Stopwatch i Walkie-Talkie, a iste i da vrate po želji putem App Store-a. Operativni sistem watchOS 6 biće službeno dostupan u septembru.

Treba napomenuti da i dalje važi pravilo da aplikacije trećih strana koje se obrišu u watchOS-u automatski se brišu i sa povezanih iOS uređaja (i obrnuto), dok isto pravilo ne važi u slučaju predinstaliranih Apple-ovih aplikacija.

Izvor: IT Vesti