iPhone 5 telefoni koji do 3. novembra ove godine ne budu nadograđeni na iOS 10.3.4 izgubiće pristup internetu sa Safari-jem, E-mail-u i iCloud-u, kao i App Store-u za preuzimanje i instalaciju aplikacija.

„Nadogradite se na iOS 10.3.4 pre 3. novembra 2019. kako biste mogli da nastavite da koristite App Store, iCloud, email, web i druge servise. Ako do tog datuma svoj telefon ne nadogradite moraćete napraviti backup i restore korišćenjem Mac ili PC računara jer OTA (over-the-air) softverske nadogradnje i iCloud Backup više neće raditi“, piše u upozorenju koje je Apple poslao korisnicima iPhone-a 5.

Apple kaže da razlog ovome leži u GPS „fixu“ koji je izdat 6. aprila ove godine. Drugi uređaji na koje će se ovo takođe odnositi će biti iPhone 4S, iPad 2, iPad sa Retina Display-em i iPad 4. generacije, ali u tom poslednjem slučaju pristup internetu neće biti onemogućen.

Treba reći da ovo neće pogoditi veliki broj korisnika, jer manje od 10% iPhone-a čine uređaji koji koriste iOS 10 ili neki raniji Apple-ov mobilni operativni sistem.

Izvor: IT Vesti