Apple još uvek nije otvorio zvaničnu prodavnicu na Bliskom istoku, ali se sprema da to uradi u velikom stilu, gradeći svoj najveći maloprodajni prostor ikada usred futurističkih nebodera u Dubaiju.

Oglasi za posao na sajtu Applea prošle sedmice ukazali su da je Apple je zainteresovan za poslovanje sa stanovništvom unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali prema EdgarDaily, kompanija ne želi da izgradi samo običnu prodavnicu u Dubaiju.

"Naš izvor je rekao da je prodavnica – koja će biti najveća koju je Apple ikada napravio – je prvobitno planirana na mestu gde je trenutno bioskopski kompleks. Tajming nedavnih oglasa za posao sugeriše da bi Apple mogao da zakaže otvaranje prodavnice za prvi kvartal 2015."

Tim Kuk je posetio UAE ranije ove godine, gde je imao sastanak sa šeikom Mohamedom bin Rašid Al Maktumom, a verovatno je gledao i lokacije za prodavnicu koja će se nalaziti u Dubaiju, u tržnom centru Mall of the Emirates.

Apple još nije zvanično objavio planove za prodavnicu, ali oglasi za posao na Apple sajtu i dalje prikazuju 16 novih pozicija koje su dostupne u UAE.
 

Izvor: CultOfMac