Britanski dizajner Sir Jonathan (Jony) Ive u Apple-u je radio od 1992. do 2019. godine, gde je preko 20 godina bio prvi čovek dizajna kad je reč o proizvodima, a u kasnijim godinama vodio je i dizajn softvera i korisničkih interfejsa.

Nakon odlaska iz Apple-a osnovao je, zajedno sa prijateljem i saradnikom Marcom Newsonom novi dizajnerski studio LoveFrom. Tada je bilo i najavljeno kako će im jedan od prvih klijenata biti upravo Apple, koji se nije hteo odreći usluga svog dugogodišnjeg glavnog kreativca.

Ipak, nije poznato koliki je Iveov uticaj trenutno u Apple-u, niti da li je njegov studio učestovao u kreiranju, na primer, novih iPhone-a.

Ove nedelje se, pak, saznalo da je Ive za svoj LoveFrom dobio novog klijenta. Njegov dizajnerski potpis uskoro će nositi web i mobilna aplikacija servisa za najam nekretnina Airbnb. Generalni direktor ovog globalno uspešnog projekta, Brian Chesky, kaže kako je dugo godina prijatelj sa Iveom i da se divi njegovom radu.

Sada su prvi put odlučili da udruže snage i pokrenu saradnju na dizajniranju „nove generacije proizvoda i usluga Airbnb-a“. Saradnja je odmah dogovorena kao višegodišnji projekt, a Jony Ive će sa Airbnb-om raditi i na razvoju njihovog dizajnerskog tima, a usko će sarađivati i sa njihovim kreativnim timom.

Dizajn bi trebao da bude u centru poslovanja ove kompanije, najavljuje Chesky. Saradnja sa Iveovim studijem trebala bi da izrodi razne kreativne i sveže ideje, kakve su do sada bile izvan dosega njihove mašte, poručio je.

Izvor: IT Vesti588