Za slučaj da ste već uključeni u Apple-ov ekosistem hardvera i softvera, a živite (za sada) u SAD-u, tada će vam Apple ponuditi još jednu uslugu koja bi vas u taj svet trebala dodatno „asmilirati“. Govorimo, naravno, o Apple Card-u, luksuznoj kreditnoj kartici koja svojim vlasnicima nudi visoke kamate, ali i neke pogodnosti prilikom kupovine određenih proizvoda, te neizbežno – statusni simbol.

Kartica je, pisali smo o tome u detalje, izrađena CNC mašinom „unibody“ izvođenju od titanijuma, presvučena je posebnim višestrukim belim premazom, dok je Apple-ov logotip ugraviran na poseban način kako bi što lepše reflektovao svetlost.

Kao takva, ova kartica trebala bi da privlači poglede gde god da je izvadite. Međutim, da bi ostala vizualno privlačna što duže, Apple je izdao i posebna uputstva korisnicima o tome kako i gde bi ovu karticu trebali da drže te kako bi se o njoj trebali brinuti.

Titanijumska kartica ne bi smela, kažu, da dođe u dodir sa tvrdim i oštrim predmetima (na primer, sa ključevima ili kovanicama u džepu) jer bi se beli premaz mogao oljuštiti. Trebalo bi je nositi u novčaniku, džepu ili torbici načinjenima od mekih tkanina – nikako od denima ili kože, jer isti mogu prouzrokovati „trajnu diskoloraciju“, odnosno promeniti boju kartice.

U slučaju da je nosite u novčaniku, upozorava Apple, kartica ne bi trebala dodirivati druge kreditne kartice već mora biti smeštena u vlastiti džepić kako bi se izbeglo stvaranje ogrebotina.

Da bi Apple Card kartica uvek izgledala isto, kompanija je sastavila i uputstva za njeno čišćenje. Ono se obavlja nežnim brisanjem mekom, lagano vlažnom krpom od mikrofibera, i eventualno malom količinom izopropilnog alkohola.

Na sreću, korisnici iz naših krajeva verovatno neće o ovim detaljima još neko duže vreme morati da vode brigu, jer Apple Card trenutno izdaje banka Goldman Sachs, i to samo u SAD-u.

Izvor: IT Vesti