Mobilni operatori u Srbiji zvanično će 31. oktobra započeti sa prodajom Appleovih novih smartfona iPhone 6 i 6 Plus. Većina detalja i dalje je nepoznato, ali određene smernice, barem kada je cena u pitanju, pojavile su se na sajtu Hrvatskog Telekoma gde se može videti koliko će novi smartfoni koštati, mada ove cene ne moraju biti obavezujuće i za ostale operatore u regionu.

Na zvaničnom sajtu Hrvatskog Telekoma pojavile su se cene ovih uređaja za korisnike paketa pod nazivom „Plan za zabavu XL“ čija mesečna pretplata iznosi 2.400 dinara . 

U ponudi, uz dvogodišnji ugovor, se nalaze iPhone 6 (16GB) po ceni od 36.000 dinara jednokratno (i mesečnu ratu od 1600 dinara), iPhone 6 Plus (16GB) po ceni od 42.000 dinara i iPhone 5S (16GB) po ceni od 19.000 dinara. 

Kada je Srbija u pitanju, na sajtovima svih operatora najnoviji iPhone 6 i 6 Plus mogu se samo unapred naručiti (preorder) ali nisu istaknute cene, kao ni paketi uz koje će ih biti moguće kupiti. 

S obzirom na to da se bliži zvaničan početak prodaje u Srbiji, možemo očekivati da će sutra i naši operatori otkriti više detalja u vezi sa novim iPhoneom – kada su cene i paketi u okviru kojih će ovi uređaji biti dostupni u pitanju.

Aktuelno iPhone u Srbiji:
Danas počinje prodaja iPhonea u Telenoru
Telenor: Dostupan je zvanični Carrier update
iPhone stiže kod sva tri operatera u Srbiji
Apple iPhone 6 i iPhone 6 Plus u Telenoru od 31. oktobra
iPhone dostupan u Srbiji od 31. oktobra

Pročitajte još:
iFixit rastavio i Mac mini [VIDEO]
17 stvari koje možete uz OS X Yosemite a niste mogli uz Mavericks [VIDEO]
Kako izgleda Apple Pay u stvarnom svetu? [VIDEO]
Apple iOS 8.1 dostupan od danas, evo šta je novo
iFixit već pokazao šta se nalazi unutar Apple-ovog 5K iMac računara [VIDEO]
Novi iMac 27 Retina 5K Display
Apple predstavio iPad Air 2 tablet, tanak svega 6,1mm
Apple objavio iOS 8.1: Apple Pay, Camera Roll, iCloud Photo Library beta
Predstavljen i iPad mini 3 uz Touch ID

Izvor: B92