Prilično je izvesno da ovogodišnji iPhone neće doneti prekretnicu u dizajnu, ali ako je suditi po najnovijim glasinama, jedan deo bi ipak mogao da bude redizajniran. Naime, već se počelo nagađati kako bi najnovija generacija Apple-ovog gadgeta trebala da donese trostruku kameru, što bi trebao da bude sledeći korak u evoluciji, ali jasno je da se radi o prihvatanju trendova kako bi se zadržala konkurentnost.

Za sada nije poznato koji će sve senzori i sočiva biti ugrađeni u trostruku kameru, ali postoje indicije da bi jedna od njih mogla da bude napredni ToF (Time of Flight) senzor. Isto tako postoje predviđanja da bi zahvaljujući trostrukom senzoru, novi iPhone mogao da dobije veći stupanj optičkog povećanja ili eventualno širokougaono sočivo.

U međuvremenu su se internetom počeli pojavljivati i renderi, očito rad nekog dokonog umetnika koji sugeriše modul kamere inspirisan Huawei-jevim, ali sa malo drugačijim rasporedom.

Bez obzira što rendere potpisuje inače pouzdani OnLeaks, iskreno se nadamo da si Apple neće dopustiti ovakvu asimetričnu izraslinu na poleđini, ali nakon zuba u ekranu, ništa nije isključeno.

Izvor: IT Vesti