Apple je odlučio da iPhone ove godine postane veći…

iPhone 6 Plus ekran je toliko veliki da ćete morati da kupite potpuno novu garderobu da biste mogli da ga nosite u džepu, ali on takođe poseduje potpuno nove mogućnosti koje nismo očekivali, od kojih neke nisu ni na iPhone 6. Uprkos tome što košta dodatnih $100, iPhone 6 Plus će se pojaviti na policama upravo potražnja za phablet uređajima cveta, i naoružan karakteristikama koje ga čine ne samo većim od iPhonea 6, već i boljim. Evo osam razloga zašto je iPhone 6 plus bolji od iPhonea 6:

Veći i jači displej

Nije bila metafora u pitanju kada je Tim Kuk rekao da će Apple predstaviti najveći napredak u iPhone istoriji. iPhone 6 plus ima ogromni 5,5-inčni ekran, nije samo veći od iPhone 6, ima i veći broj piksela sa 401ppi u odnosu na 326ppi. Ova zver ima 2 miliona piksela. To je 183% više piksela nego što ima slabašan iPhone 5S. To je kao TV u džepu, koji je skoro jednako teško držati u ruci, ali će vas zabaviti igrama, filmovima, sajtovima i aplikacijama kao nijedan iPhone do sada. I ne samo da je 6 plus ekran veći, njegovo "Ion-ojačano staklo" je trajnije od iPhone 6 stakla.

Možete da bacite svoj tablet

iPhone 6 plus rešava potrebe mnogih korisnika za tabletima, ima brži procesor nego iPad Air ili iPad Mini. Neke od ekskluzivnih iPad funkcija, kao split keyboard, su uključene u 6 Plus, zajedno sa predivnim horizontalnim aplikacijama i horizontalnim homescreen-om.

Faktor zabave

iPad Mini ima mali ekran, ali je ipak veći od mnogih romana u mekom povezu koje možete poneti sa sobom u kafić, a dugo čitanje na iPhone 5s je bolno iskustvo. iPhone 6 plus, s druge strane, može biti najbolji uređaj za čitanje koji je Apple ikada napravio, a da ne spominjemo igranje igrica.

Phableti su sve popularniji

Apple nije komentarisao u kojoj količini će iPhone 6 plus će biti dostupan u početku, ali izveštaji ukazuju da bi količine mogle biti ograničene u prvih nekoliko meseci. Pored problema u proizvodnji, sve je veća popularnost phableta širom sveta. Prodaja 5,5-inčnih smart bi mogla da skoči sa 175 miliona 2014. na 318 miliona do kraja 2015. Smart telefoni sa velikim ekranima su možda samo hir, ali Apple će na njemu zaraditi gomilu novca, polovina anketiranih je rekla da planiraju da kupe Apple phablet ove godine.

Trajanje baterije

Ne postoji velika razlika između tranja baterije u iPhone 6 i 5s, ali iPhone 6 plus dolazi sa značajnim pojačanjem, sa 10 sati više 3G razgovora u odnosu na iPhone 6, a 30 časova više kada se sluša audio. Apple korisnici koji su umorni od toga da budu usamljeni wallhugger definitivno će biti oduševljeni baterijom u 6 Plus.

Najbolja kamera

Optička stabilizacija slike možda ne zvuči kao važna funkcija, ali to će biti jedna od najvažnijih karakteristika koju će mnogi iPhone 6 kupci razmotriti pre donošenja odluke o kupovini. Unapređena kamera je najprimamljivija hardver nadogradnja na iPhone 6 Plus osim povećane rezolucije, ali da li će to biti dovoljno da ubedi kupce da pronađu način da ga uguraju svoje džepove?

Nove funkcije UI

Pomisao da će Apple dodati odvratni "one-handed mode" kao š Samsung, je uplašio dosta Apple fanova, ali je Appleovo rešenje zapravo prilično sjajno. Umesto zatamnjivanja delova ekrana, jednostavan double-tap na Touch ID senzor će smanjiti sve iz gornje polovine iPhone ekrana i spustiti na donji deo, na dohvat palca. Horizontalna tastatura ima opciju za cut, copz i paste, a proširene horizontalne aplikacije će ponuditi više sadržaja nego iPhone 6.

Torbice koje se nose oko struka – poznate kao „pederuše“

Ne mislite da ćete moći da ugurate iPhone 6 plus u svoje farmerice? Matthew McCounghay je najbolji frajer u Holivudu, a čovek se kune svoju torbicu. "Ja se ne bojim torbice. Nekako je morate staviti sa strane da izgleda malo manje štreberski, ali ipak, praktičnost pobeđuje", kaže čovek koji je upravo nominovan za Oskara i Emmy u istoj godini. The Rock isto nosi torbicu, iako mu niko nije rekao su Steve Jobs rolka i srebrni lanac opcionalni.

Povezane teme: 
Apple iPhone 6 i iPhone 6 Plus na pravom testu izdržljivosti (video)
Apple predstavio iPhone 6 i iPhone 6 Plus
Prvi utisci o iPhoneu 6 i 6 Plus
Proverite odmah kako iPhone 6 i 6 Plus leže u ruci
Veće je bolje: 8 razloga da izaberete iPhone 6 Plus
Ovako izgledaju 93 tone iPhonea 6
iPhone 6 Plus od 48.5 Miliona dolara
 

Izvor: CultOfMac